A patra expoziție din seria Out of Nowhere este semnată de Nikita Dembinski

”From The Shadows I Strike With Nothing But Love” aduce la viață o serie de imagini care fac parte din arhiva personală de fotografii din ultimii 4 ani. Expoziția cuprinde lucrări foto și o coloană sonoră (ambele produse de artist), care împreună crează o experiență imersivă și autentică. Niciuna dintre fotografiile selectate nu au văzut lumina printului până acum, iar coloana sonoră va fi compusă special pentru acest proiect. 

Expoziția este compusă din imagini tip Street Photography/Snapshot. 

Premiza acestui proiect pornește de la pasiunea nemuritoare pe care Nikita a avut-o dintotdeauna pentru tot ceea ce înglobează acest stil de imortalizare a lumii; o scenă infinită de posibilități care se întâmplă de la sine, fără ca fotograful să interacționeze în vreun fel cu subiectul. Și tocmai lipsa acestui contact permite ca spontaneitatea realității să se desfășoare natural. De fapt, după cum a spus Henri Cartier-Bresson, ”Fotografia este doar un moment”. Însă posibilitatea acestor capturi de momente este dependentă de o succesiune de lucruri care cu atât mai mult unicizează întreaga experiență; să fii omul potrivit la momentul potrivit, cu camera potrivită, în starea potrivită. Mai departe, această unicitate devine astfel sursa fascinației sale vis-à-vis de Street/Snapshot și implicit motorul acestui proiect.

”From The Shadows I Strike With Nothing But Love” afirmă poziția lui Nikita față de subiectele fotografiate; un simplu spectator non-intruziv, sau doar un dornic colecționar de momente la care a fost îndeajuns de norocos să asiste. Coloana sonoră a expoziției va porni de la sunetul orașului, pe care îl va înregistra personal și peste care va adăuga subtile intervenții melodice în post-producție (sunete de chitară, pian, etc.). ”The only difference between the photographer and the hunter is that, after a day of hunting – whether the prey is an animal or a moment in time – the photographer comes home to a dinner-less table”. Similar însă ideii de vânătoare, trofeul său este rola de film - mai precis sutele pe care le-a tras în ultimii ani. Toate lucrările vor fi imagini analog. 

Acest proiect marchează nu numai prima expoziție solo a artistului, cât și prima sa expoziție de Street Photography/Snapshot.

📍 Vernisajul are loc sâmbătă, 24 septembrie, între orele 17:00 - 22:00, pe Strada General Constantin Cristescu 12.
📍 Expoziția va fi deschisă până pe 21 octombrie și poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 13:00 - 17:00.

OUT OF NOWHERE series este un demers de susținere a noii generații de artiști vizuali, lansat de Black Rhino Radio & glo România, și susținut de Cartierul Creativ.

Nikita Dembinski | Portofoliu | Instagram